Afspraak maken?

Vijf voordelen van Managed Services op het gebied van IT en ICT

IT en ICT-beheer is lastig, zeker als je er geen affiniteit mee hebt en je liever focust op zaken in je bedrijf die je echt leuk vindt. Herken jij je hierin? Dan kan Managed Services een goede oplossing zijn. Managed Services is een eenvoudige manier om bedrijfsprocessen uit te besteden, in dit geval IT- en ICT-processen. Deze manier van uitbesteden biedt veel voordelen. In dit blog bespreken er vijf.

 

1. Geen zorgen

Werkt het wel? Staat alles goed ingesteld? Zijn onze systemen goed beveiligd? Hebben we wel een goede back-up van al onze data? Allemaal vragen waar jij je geen zorgen meer over hoeft te maken. Bij managed services zijn al dit soort zaken door de externe partij geregeld. Zij dragen dan ook verantwoordelijkheid en zorgen dat het allemaal werkt. Je hebt dus geen omkijken naar je IT.

 

2. Kostenefficiënt

Bij Managed Services betaal je een vast bedrag per maand per werkplek. Dit is interessant omdat het met deze krappe arbeidsmarkt een grote investering is om zelf een dure IT’er in dienst te nemen. Een korte rekensom: je bedrijf heeft 50 werkplekken en je betaalt €32,50,- per maand per werkplek. Dan ben je maandelijks €1652,- kwijt aan je beheer en onderhoud van je IT. Dat bedrag ligt ver onder het gemiddelde maandloon van een ervaren IT’er.

Naast dat je kosten bespaart, weet je ook altijd waar je aan toe bent. Het bedrag is namelijk elke maand hetzelfde. Je hebt dus geen onverwachte hoge kosten door plotselinge defecten, storingen en haperende systemen. Werkplek erbij of eraf? Geen probleem.

 

3. Proactief onderhoud en continue monitoring

Oef, het systeem waar je al jaren op vertrouwd, krijgt plotseling last van storingen. Wat blijkt; het systeem is verouderd en al een lange tijd niet meer up-to-date. Een snelle oplossing is nodig, want het hele bedrijf ligt plat. Maar hoe zit het IT systeem ook alweer in elkaar?

Met Managed Services voorkom je zulke situaties. Het zit al in de naam; het stukje service is een belangrijk onderdeel. Hierdoor zijn alle systemen altijd up-to-date en onderhouden, dat is onze taak. Onze proactieve  monitoring zorgt ervoor dat eventuele problemen snel worden gespot en opgelost, waardoor kostbare downtime wordt verminderd. Mocht er toch iets gebeuren, dan staat de servicedesk en storingsdienst voor je klaar. Ook s’ avonds en in het weekend.

 

4. Toegang tot expertise

Achter de service staat een bedrijf met veel specialistische vaardigheden en kennis op het gebied van IT en voor deze expertise hoef je niets te betalen. Erg handig, want de ontwikkelingen in de digitale wereld volgen elkaar snel op. Door middel van Managed Services hoef je deze zelf niet bij te houden en wordt ervoor gezorgd dat jouw IT-systemen mee gaan met alle ontwikkelingen.

 

5. Digitale veiligheid

Steeds vaker horen we verhalen over servers die gehackt zijn, gegevens die uitlekken of bedrijven die compleet stilvallen door een virus. Goede IT-security wordt steeds belangrijker; het voorkomt schadelijke bedreigingen en potentiële beveiligingslekken, die een enorme impact op jouw organisatie kunnen hebben.

Omdat Managed Services ervoor zorgt dat je systemen up-to-date zijn, worden deze risico’s verlaagd. Ook hierin speelt expertise een belangrijke rol, want als je weet wat er speelt op het gebied van cyber security kan je hierop inspelen. Voorkomen is beter dan genezen.

 

Simpel, kostenefficiënt en veelomvattend

Managed Services kent dus een heel aantal voordelen, en dan hebben we het nog niet eens gehad over rapportages, licentiebeheer, in control gesprekken en het periodiek testen van back-ups. Allemaal services die zijn inbegrepen.

Het is simpel, kostenefficiënt en veelomvattend. Eigenlijk is het dus niet gek dat het zo populair is. Voor een relatief laag bedrag krijg je een hele hoop terug, waardoor je als bedrijf kan focussen op je core-business en de activiteiten waar je als bedrijf energie van krijgt.

 

Wil je meer weten over DO-IT Managed Services?

Lees dan hier ons blog ‘Geen omkijken meer naar ICT voor maar €32,50 per maand’.

 

Wil jij ook nergens meer naar hoeven omkijken en flink in ICT-kosten besparen?

Vul het onderstaande formulier in en maak gemakkelijk een afspraak met onze specialist Sjors Ansems. Hij gaat graag met jou in gesprek over de mogelijkheden.

 

 

 

 

Afspraak maken

Voor advies of gewoon een goed gesprek, maak je een afspraak via onderstaand contactformulier. De koffie staat klaar!

 

 

Terug naar overzicht